Montenegro RAFTING


KAMP MODRA RIJEKA
Kamp Modra Rijeka - mjesto gdje Vas u svitanje budi huk planinske rijeke i cvrkut ptica a u sumrak umiruje nestvarna tišina divlje ljepote... Ako želite da uživate u prirodi, ako volite šetnju, vožnju biciklom, ribolov ili planinarenje turističko naselje Modra rijeka je Vaš pravi izbor i mjesto kome ćete se uvijek rado vraćati. Ukoliko više volite aktivan odmor i rekreaciju možete splavariti rijekom Tarom, koristiti sportske terene, obilaziti kulturno-istorijske spomenike ovoga kraja ili krstariti Pivskim jezerom...Do Modre rijeke je veoma jednostavno doći. Nalazi se u u prelijepom ambijentu Šćepan Polja nekoliko stotina metara od magistralnog puta Podgorica - Sarajevo, u blizini graničnog prelaza sa Bosnom i Hercegovinom, samo 300m od mjesta gdje se sastaju rijeke Tara i Piva. Ime dobilo po boji rijeke Pive za koju pjesnik reče: “Ne znate da li je bistrija kad ‘prorade’ izvori ispod planine Maglić, ili je plavlja dok huči - otičući iz Pivskog jezera”.

U ovom kraju se nalazi veliki broj kulturno-istorijskih spomenika: srednjovjekovni grad Soko - Hercega Stjepana Vukčića Kosače, do kojeg se proteže pješačka staza, Manastir “Sv. Jovana Krstitelja” iz XV vijeka, zadužbina Hercega Stjepana koji je kolskim putem povezan sa naseljem. Pored toga, ovo područje je u prošlosti bilo bogato nalazište zlata, bakra i sl. o čemu svjedoče ostaci nekoliko rudnika. Priroda ovog kraja je neponovljiva. Planina Vučevo se uzdiže iznad rijeke Pive, a u blizini je i “Perućica” – jedina prašuma u Evropi. Uz obalu rijeke je pješačka staza u dužini od oko 5 km, idealna za one koji vole šetnju. Ovo mjesto je baza ribolovaca, jer im se pruža mogućnost da se “oprobaju” na rijekama: Tari, Pivi, Drini i Sutjesci ili na Pivskom jezeru.Kuće za smještaj su izrađene od prirodnog materijala - drveta, sa prelijepim terasama iznad rijeke, namijenjene za uživanje Vas i Vaše porodice ili prijatelja. Sobe su sa kupatilima su prostrane i savremeno opremljene, tako da pružaju uslove za boravak i van ljetnje turističke sezone. Kapacitet je oko 50 ležaja, raspoređenih u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama i apartmanima. Hrana kojom ćete biti posluženi je domaća, a priprema se po tradicionalnoj recepturi; organskog je porijekla, za što su zaslužni vrijedni domaćini iz obližnjih sela.

Zato, kad poželite da “pobjegnete” od svakodnevne gradske vreve, buke, napornog rada, stresa... nudimo Vam odmor u nestvarnoj tišini i netaknutoj prirodi.